Την Τρίτη 19/1/2021 στις 13.30 πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας μαζί με τον Σύλλογο του «Αιγάλεω».

1. Για τις απολύσεις των συναδέλφων με τρίμηνες συμβάσεις. Απαιτήσαμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος αναπληρωτής που έληξε η σύμβασή του. Η Διευθύντρια δήλωσε ότι από τους 49 συναδέλφους με τρίμηνη σύμβαση παραιτήθηκε ένας για προσωπικούς λόγους. Οι συμβάσεις των υπολοίπων 48 θα ανανεωθούν όλες.
2. Για το θέμα της αύξησης του ωραρίου στα Νηπιαγωγεία. Κάναμε ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο μέτρο, πέρα από την απαράδεκτη για πολλοστή φορά αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, προσθέτει περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα εξαιτίας της πανδημίας και ζητήσαμε την άμεση απόσυρσή του. Η Διεύθυνση δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό, για την ώρα, να ζητήσει αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων των Νηπιαγωγείων. Δήλωσε επίσης ότι τηρεί στάση αναμονής και δεν υπάρχει διάθεση να πιέσει για την συγκεκριμένη αλλαγή. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε το ωράριο ως έχει γράφοντας πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων με βάση το υπόδειγμα, στο οποίο αναφέρουμε ότι η αλλαγή αντί να λύσει, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.
3. Για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ. Απαιτήσαμε να γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις των «εκλεγμένων» μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να μην δεχτεί η Διεύθυνση καμία αίτηση για διορισμό μελών. Η Διευθύντρια δήλωσε ότι οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η συγκρότηση απευθείας από τον Περιφερειακό Διευθυντή. Επίσης οι συνάδελφοι που έκαναν αίτηση για διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, έκαναν ανάκληση της αίτησής τους μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας.
4. Για τα τεστ των εκπαιδευτικών. Ενημερώσαμε τη Διεύθυνση για το απαράδεκτο «καθεστώς» διεξαγωγής των τεστ στους εκπαιδευτικούς (ότι δηλαδή καλούνται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε ώρες λειτουργίας των σχολείων) και ζητήσαμε να υπάρξει επικοινωνία της Διεύθυνσης με τους Δήμους και το Υπουργείο ώστε τα τεστ να γίνονται από κλιμάκια που θα επισκέπτονται τα σχολεία. Για το θέμα αυτό δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση.
5. Μέχρι αυτή τη στιγμή σε όλη την Γ’ Διεύθυνση υπάρχουν τρία κλειστά τμήματα λόγω της πανδημίας (Ίλιον, Πετρούπολη, Καματερό).

Συνάδελφοι,
Δεν εφησυχάζουμε! Οποιαδήποτε «θετική» εξέλιξη ή δήλωση που γίνεται κάτω από την πίεση των Σωματείων από την Διεύθυνση βρίσκεται υπό την αίρεση της πολιτικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Χρειάζεται επαγρύπνηση για όλα τα παραπάνω. Να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:
 να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος τριμηνίτης σε κανένα σημείο της χώρας. Μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
 να αποσυρθεί η Υ.Α. για την αύξηση ωραρίου των Νηπιαγωγών και να θεσμοθετηθεί η εξίσωση του ωραρίου με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
 να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 21/1/2021 στις 12μ στα Προπύλαια τηρώντας όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση ο Σύλλογος κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου ή τρεις πρώτες του απογευματινού).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *