ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

 

 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο οι συντονιστές εκπαίδευσης, προφανώς μετά από σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας , να καλούν συναδέλφους σε τηλεδιασκέψεις με υποχρεωτικό ή εμμέσως υποχρεωτικό χαρακτήρα, ακόμα και σε απογευματινές ώρες.

Το φαινόμενο αυτό, που δυστυχώς δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, πέραν του ό,τι θεωρεί αυτονόητη την πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών σε απαιτούμενο εξοπλισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του εργασιακού μας ωραρίου.

Κανείς εκπαιδευτικός δε θα πρέπει να επιτρέψει συναινώντας με τη συμμετοχή του, ώστε με πρόσχημα τις σημερινές συνθήκες, να παγιωθεί μια τέτοιου είδους κατάσταση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε καμία υπηρεσιακή τηλεδιάσκεψη εκτός εργασιακού ωραρίου. Ας μην επιτρέψουμε την κανονικοποίηση των «έκτακτων» καταστάσεων.

Καλούμε τους συντονιστές εκπαίδευσης να σταθούν στο πλευρό  όλων των μαθητών και όλων  των συναδέλφων. Υπεύθυνη στάση  σημαίνει την ανάδειξη των προβλημάτων και των ανισοτήτων  αυτού του εγχειρήματος του υπουργείου και όχι την συγκάλυψή τους καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε εκτός εργασιακού ωραρίου τηλεδιασκέψεις προκειμένου να μην «καταρρεύσει» το σύστημα.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση επί του συγκεκριμένου θέματος.

 

 

 

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                  

 


  Νικολάρας Γιάννης                                       Χρόνης Γιώργος

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *