ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Σε συνέχεια της από 22/10/2014 εγγράφου μας σχετικά με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, σας κάνουμε γνωστό ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για την ενιαία και μοναδική κάρτααπεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
320€ – 15% = 272€

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
165€ – 13% = 143,55€

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.

Σημειώνουμε ότι όλα τα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη νέα κάρτα. Όσον αφορά τους μέχρι σήμερα κατόχους, με βάση την περσινή συμφωνία, ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ, για μεν εκείνους που η κάρτα τους δεν εμπίπτει στην παράταση (μικρή κάρτα – 154€) που μας δόθηκε από τον ΟΑΣΑ και λήγει στις 31/1/2015, θα πρέπει, μέχρι τις 25/1/2015, να προβούν στις παρακάτω αναγραφόμενες διαδικασίες.

Για όσους κατόχους η κάρτα εμπίπτει στην προαναφερόμενη παράταση (μεγάλη κάρτα – 346,50€) και λήγει στις 28/2/2015, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω αναγραφόμενες διαδικασίες μέχρι 23/2/2015.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά – συλλογικά από τα σωματεία – συλλόγους και όχι ατομικά.

Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς και μια φωτογραφία τους. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) για όλες τις κάρτες, καταθέτει αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK Νο GR17 0140 1010 3580 0200 2000 717 για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη – καταθετήριο από την τράπεζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μία συνολική κατάθεση – ένα καταθετήριο!

Στη συνέχεια επικοινωνεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα τηλέφωνα 213.16.16.950 και 213.16.16.900 και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Ο υπεύθυνος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τον ενημερώνει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία μας για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ, όπου αφού προσκομίσει:

1. την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
2. τη βεβαίωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και
3. τον αριθμό των ετήσιων και εξαμηνιαίων καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα

θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του σωματείου – συλλόγου προσέρχεται στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιδίδοντας το σχετικό τιμολόγιο που πήρε από τον ΟΑΣΑκαι αφού επικολλήσει τις φωτογραφίες και αναγράψει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου, τις σφραγίζει και μετά τις αποδίδει στους δικαιούχους.

Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν ακριβώς ένα χρόνο και ένα εξάμηνο αντίστοιχα.

Όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει:

• Έως και 28/1/2015 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από την 1/2/2015. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου τους έως τις 25/1/2015.
  • Έως και 24/2/2015 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/3/2015. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 20/2/2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται μόνο για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί τους για κάρτες υπερβαίνουν τα 20 άτομα.

Για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί για κάρτες είναι κάτω των 20 ατόμων η διαδικασία είναι η εξής:

• Όσον αναφορά τις κάρτες που θα ισχύσουν από 1/2/2015, αποκλειστικά και μόνο ο υπεύθυνος του Δ.Σ. του σωματείου, αφού μαζέψει τα χρήματα και τα σχετικά στοιχεία των ενδιαφερομένων – μελών του σωματείου του, θα έρθει στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00πμ για συνολική διευθέτηση από τη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  • Όσον αναφορά τις κάρτες που θα ισχύσουν από 1/3/2015, αποκλειστικά και μόνο ο υπεύθυνος του Δ.Σ. του σωματείου, θα έρθει στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.τη Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00πμ για συνολική διευθέτηση από τη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η παραπάνω παρέκβαση γίνεται μετά από υπόδειξη του ΟΑΣΑ για το ξεπέρασμα τεχνικών προβλημάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0 replies