Να σταματήσει ΤΩΡΑ η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης PDF  | Print |  E-mail
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, και  όσους άμεσα ή έμμεσα το στηρίζουν, για μια ακόμη άθλια επιχείρηση διεθνούς δολοφονικής πειρατείας ενάντια  σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα, με τα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας».

Η πράξη αυτή αποκαλύπτει στη διεθνή κοινή γνώμη ένα κράτος ωμής βίας και παρανομίας, που ποδοπατεί  επανειλημμένα και ασύστολα κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε επαναλαμβανόμενο έγκλημα του Ισραήλ, σε βάρος του  Παλαιστινιακού λαού, με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, και τις  συνεχείς επιθέσεις που έχουν  ως αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες αμάχους και μικρά παιδιά.

Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας, 65 χρόνια μετά τη λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, να συνειδητοποιήσει επιτέλους  πού οδηγεί και τι κινδύνους συνεπάγεται  αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη, από κάθε άποψη, πρακτική, να την καταδικάσει απερίφραστα, και να λάβει επιτέλους, όλα τα απαιτούμενα μέτρα για μια ειρηνική και βιώσιμη λύση στην περιοχή.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση,  να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων και τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα την ισραηλινή επίθεση στα σκάφη του «Στόλου της ελευθερίας» και το συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της Γάζας. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση  και να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

Απαιτούμε να δρομολογηθεί τώρα η οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο  παλαιστινιακό λαό και καλούμε  τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα  συλλαλητήρια αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ  ΤΟΥ «ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ