ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 06 October 2015 20:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη παράσταση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις παράνομες και αυθαίρετες συγχωνεύσεις που επιχείρησε η Διευθύντρια Π.Ε. Γ’ Αθήνας.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά από αιφνιδιαστική ενέργειά της, αποφάσισε την Δευτέρα 5/10 – και χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ -  να μετακινήσει υποχρεωτικά δύο συναδέλφους μας από δύο σχολεία (3ο Ιλίου και 3ο Καματερού).

Παράλληλα με προφορική εντολή της, ζητούσε να συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία αυτά. Να θυμίσουμε ότι το 3ο Δημ. Σχ. Καματερού έχει στην Πέμπτη Τάξη τρία τμήματα με 54 μαθητές και με εφτά διαγνώσεις, ενώ το 3ο Δημ. Σχ. Ιλίου η Δευτέρα Τάξη έχει 27 μαθητές με τέσσερις διαγνώσεις.

Μετά από τις χθεσινές, μαζικές  έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που πραγματοποιήθηκαν, αποφασίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση ενώ το 3ο Δημ. Σχ. Καματερού παρέμεινε σήμερα κλειστό μετά από κατάληψη των γονέων.

Η Διεύθυνση κατακλύστηκε, σήμερα, στην κυριολεξία (πάνω από 150 άτομα) από γονείς του 3ου Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και 3ου Σχολείο Καματερού, καθώς και από όλους τους συναδέλφους μας του 3ου Δημ. Σχ. Καματερού, κάνοντας χρήση της 2ωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν η Διευθύντρια Εκπαίδευσης να πάρει πίσω τις αυθαίρετες μετακινήσεις των συναδέλφων μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας από την πρώτη στιγμή που του έγιναν γνωστές οι ενέργειες – αποφάσεις της Διεύθυνσης, μπήκε μπροστά για να αποτρέψει τα σχέδια της Διευθύντριας Εκπαίδευσης.

• Ζήτησε και συναντήθηκε την ίδια μέρα (Δευτέρα 5 Οκτωβρίου) με την κ. Ψαρά
  • Συμμετείχε στις Γ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των παραπάνω σχολείων
  • Είχε καθοριστική συμμετοχή σήμερα (Τρίτη 6 Οκτωβρίου)  στην παράσταση διαμαρτυρίας και στην αποτροπή                                          των αυθαίρετων αποφάσεων.

Επισημαίνουμε  ότι είμαστε αποφασισμένοι, τέτοιου είδους αυθαιρεσίες από την μεριά της Διεύθυνσης να μην τις επιτρέψουμε. Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται μπροστά σε οποιαδήποτε απόπειρα παράνομων και αυθαίρετων αποφάσεων. Επειδή από εδώ και πέρα οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα είναι η πρακτική που θα επιχειρήσει να  υιοθετήσει η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, θα θέλαμε να τονίσουμε  στους Συλλόγους διδασκόντων όλων των Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας, ότι σε καμία περίπτωση  να μην δεχτούν οποιαδήποτε συγχώνευση τμημάτων και  οπωσδήποτε να ενημερώνουν αμέσως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Είναι πολύ κρίσιμο να μην περάσει σε κανένα σχολείο τέτοια πρακτική που είναι κατάφορα σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι…

Αυτό το αποτέλεσμα, αυτή η νίκη, είναι η απόδειξη  ότι μόνο  η μάχη, ο συλλογικός αγώνας (δάσκαλοι μαζί με τους Συλλόγους  γονέων), είναι αυτό που θα μας οδηγεί να καταφέρουμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε τελικά ό,τι αξίζει να μείνει όρθιο. Το αυτονόητο. Η δημόσια δωρεάν παιδεία.