ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 06 October 2015 20:09

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση, που κάθε κοινωνικό και εργατικό δικαίωμα καταργείται, που τα διευθυντήρια του ΔΝΤ, της ΕΕ ορίζουν πια απόλυτα τις τύχες του λαού μας και κάθε έννοια δημοκρατίας καταλύεται. Σε μια περίοδο που ο αυταρχισμός και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινά φαινόμενα και στην εκπαίδευση δρομολογούνται υποχρεωτικές μεταθέσεις. Σε μια περίοδο που η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότηση και τις περικοπές σε προσλήψεις είναι ο κανόνας. Που τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνούν τις 20.000 και τα κενά στην Γ’ Διεύθυνση φτάνουν στα 330. Το υπουργείο Παιδείας και η Διευθύντρια της Γ΄ Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα κενά στα σχολεία της περιοχής μας με συγχωνεύσεις τμημάτων ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της φετινής χρονιάς και με υποχρεωτικές, αυθαίρετες και αυταρχικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστική περίπτωση το 3ο Δημοτικό σχολείο Καματερού όπου συγχωνεύονται τρία τμήματα της Πέμπτης και μετακινείται με αυταρχικό τρόπο εκπαιδευτικός, σε άλλο σχολείο. Στο παραπάνω σχολείο η Τάξη  είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα από την Πρώτη Τάξη, ενώ υπάρχουν έξι μαθητές με διάγνωση.

Επειδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα είναι καθημερινό φαινόμενο το επόμενο διάστημα και αποτελούν τον προπομπό των συγχωνεύσεων σχολείων και των υποχρεωτικών μεταθέσεων πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά.

Ο Σύλλογός μας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού προχωρεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Γ’ Αθήνας αύριο Τρίτη 6/10/2015 το πρωί.

Απαιτούμε από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης την άμεση απόσυρση της διαταγής για την μετακίνηση της εκπαιδευτικού.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις παράνομες συγχωνεύσεις. Επίσης καλούμε κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΔΟΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Γ’ Αθήνας.

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Μπορεί η συναδέλφισσα να μετακινήθηκε μετά από διαταγή της Διευθύντριας Εκπαίδευσης της Γ’ Αθήνας, δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι το τμήμα στο σχολείο δεν θα συγχωνευτεί ποτέ και η Διευθύντρια εκπαίδευσης ας αναλάβει την ευθύνη για το ότι το τμήμα αυτό δεν θα έχει δάσκαλο.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν θα ανεχτούμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αντιμετώπιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο και την  Διευθύντρια της Γ΄ Αθήνας ως  λογιστικά νούμερα.